Blog

Jak vybrat správný lapač snů?
Jak vybrat správný lapač snů?

V prvé řadě by Vám měl LAPAČ SNŮ padnout do oka, musí to být láska na první pohled. Pokud vybíráte lapač snů někomu jako dárek, už při výběru myslete na toho člověka, aby vámi vybraný lapač oslovil i obdarovaného.

 

Každý správný lapač by měl být vyrobený především z přírodních materiálu, proto nejraději využívám dřevěný kruh. Vnitřky kruhů jsou ručně háčkované nebo pletené ze 100% bavlněné příze. Korálky jsou skleněné, dřevné a plastové. Nedílnou součástí každého lapače snů je lichý počet peří. Hlavní funkcí peříček podle indiánské tradice je, že mají krásné sny vracet, naopak síť uprostřed lapače zachytí zlé sny, které ráno sluneční paprsky zničí.IMG_20210410_120223

 

Základní výběr: háčkovaný, nebo pletený?

  • Pletená lapače jsou jemnější, ale nedají se zas tak lehce přizpůsobovat různým velikostem kruhů. 
  • Háčkované lapače mají výraznější vzorek, větší kontrast mezi vzorem a mezerou. Téměř každý vzor se dá přizpůsobit do různých velikostí kruhů.

 

Jakou velikost vybrat?

  • Čím je lapač větší, tím je jeho krása intenzivnější, ale záleží hlavně na možnostech daného prostoru. Pokud máte prostor nad Vaší postelí, je to nejideálnější místo. Pokud chcete, aby se lapač v prostoru točil a poletoval díky proudům vzduchu, můžete ho připevnit například na rukojeť střešního okna, nebo do prostoru pod schody, pod lustr, nebo si stačí vyrobit "věšák" z ohnutého plechu na zeď.
  • Malé lapače se hodí spíše jako dekorace do dětských pokojíčků, zkrášlení koutku, než na to aby se stali dominantním dekorativním prvkem v prostoru.

1617182912643-01

  • A pokud máte doma kruh ze staré moskytiéry nad postel, mohu Vám do kruhu vyplést i takovouto obří pavučinku:
Číst článek
1 položek celkem